NOUA TEHNOLOGIE EUROPLAST

DIMENSIUNI NOI ALE PRODUCTIEI DE MASE PLASTICE

EUROPLAST aspira catre soluții tehnice si putere de inovare avansate. Compania cu sediul în Oberes Drautal din Kärnten are în prezent peste 100 de angajați si furnizeaza produse în aproximativ 28 de țari din toata Europa. EUROPLAST dispune de unsprezece masini de turnare prin injecție, doua cele mai puternice dintre acestea în Austria, cu o forța de închidere de 4.500 de tone.
 

Vizionare video

AVANTAJ DATORITA CUNOSTINTELOR DE SPECIALITATE

În cadrul EUROPLAST se gaseste cea mai mare concentrație de cunostințe de specialitate, activitați orientate catre soluții si inovații din industria procesatoare a maselor plastice. Competența de specialitate a angajaților nostri face posibila fabricarea produselor ecologice excepționale pentru gestionarea deseurilor, industrie, sectorul carnii, agricultura si logistica, si este esențiala pentru dezvoltarea produselor primare inovatoare în aceste domenii. EUROPLAST a cercetat raportul optim între produsele anterioare si cele noi si utilizeaza articole de reciclare cu eficiența maxima si importanța ecologica. Consumul de material orientat catre soluții si optimizarea greutații proprii a containerelor cu funcție completa pe întreaga durata de viața, constituie puterea de inovare relevanta pentru bransa a companiei EUROPLAST.

MANAGEMENTUL PRODUCTIEI DE TIP LEAN

EUROPLAST produce conform „principiilor de producție de tip lean”: eficient si într-un mod care protejeaza resursele. Acest lucru necesita o organizare perfecta a tuturor proceselor de lucru si coordonarea capacitaților. EUROPLAST îsi urmareste obiectivul de a optimiza întregul lanț de valoare adaugata pe termen lung, de a îmbunatați în mod continuu procesele si de a evita pierderile. EUROPLAST depune eforturi pentru a-si desfasura activitatea conform principiilor „World Class Manufacturing”. Printre acestea se numara orientarea catre clienți, cresterea valorii si un proces continuu de îmbunatațire prin implicarea tuturor angajaților.

METODA ELEMENTELOR FINITE (MEF)

Datorita „metodei elementelor finite”, EUROPLAST are posibilitatea de a determina si optimiza acțiunea forței. Prin divizarea unui corp solid în „element finit” (granulat) pot fi simulate procesele a caror desfasurare nu se poate determina în mod normal, respectiv se pot determina foarte laborios. Scopul MEF consta în economisirea materialului si, în acelasi timp, obținerea unei rezistențe si funcții a materialului care sa le depaseasca de departe pe cele uzuale. Cu aceasta metoda ecologica, EUROPLAST a dezvoltat inovații, precum pubela cu pereți subțiri.

UN CIRCUIT SUSTENABIL

În cadrul tuturor etapelor de producție se acorda o atenție deosebita sustenabilitații. Astfel, clienții EUROPLAST se pot baza ca primesc întotdeauna cele mai bune si sustenabile produse. Ca materie prima pentru toate produsele este utilizata polietilena de înalta densitate (HDPE). Prin urmare, în timpul procesarii nu rezulta substanțe daunatoare pentru mediul înconjurator sau sanatate. În instalația de reciclare proprie întreprinderii, pubelele din material plastic uzate si returnate sunt transformate în granule si reciclate fara reziduuri. Asadar, în întreaga producție nu rezulta deseuri. Prin intermediul proceselor de îmbunatațire în curs conform „principiilor de producție de tip lean” este obținuta o sustenabilitate unica pentru bransa de procesare a maselor plastice.

MATERIE PRIMA CU ISTORIE

Polietilena a fost descoperita în anul 1898 de catre chimistul Hans von Pechmann si a fost produsa industrial pentru prima data în data de 27 martie 1933 de catre Reginald Gibson si Eric Fawcett în laboratoarele ICI din Anglia la o presiune de peste 1400 de bari si o temperatura de 170°C.

 

În funcție de structura influențata de metoda de producere a moleculelor, rezulta diferite tipuri de PE cu diferite proprietați. Se deosebesc PE-HD (HDPE), PE-LD (LDPE), PE-LLD (LLDPE), PE-HMW, PE-UHMW. PE este rezistent la aproape toți solvenții polari (T < 60 °C), acizi, baze, apa, alcool, uleiuri etc. HDPE este rezistenta inclusiv la benzina. Aceasta este aprobata pentru ambalarea alimentelor si produselor farmaceutice. PE este deosebit de compatibil cu mediul, deoarece este reciclabil si poate fi ars fara reziduuri sau efecte toxice. Pericolele cauzate de PE pentru sanatate nu sunt cunoscute.